Ossusowy czat
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: Ossusowy czat
W sumie na Wookieepedii IRC stoi od dawna i służy do szybkiego załatwiania wielu spraw, administratorzy często nie odpisują nawet na wpisy w dyskusjach i odsyłają na IRC. Tylko tam ma to sens, bo użytkowników jest mnóstwo i prawie cały czas ktoś siedzi, u nas byłoby różnie. Na pewno przydałoby się to do szybkiego rozwiewania różnych wątpliwości. Problem jest taki, że na IRCu nie ma (o ile się orientuję, a orientuję się słabo) czegoś w rodzaju archiwum, czyli każdy widzi wiadomości od momentu swojego logowania, a więc nie można by "zostawić" pytania na pustym czacie i liczyć, że ktoś odpisze za kilka godzin.
- Mario
- Strażnik Biblioteki
Myślę Mario że zapisywanie rozmów nie jest problemem. Na tym forum na którym jestem ja i ajax chat też nie ma zapisywania. A jeśli będzie chciało się zostawić komuś wiadomość to może wysłać PW 

You belong to neither the light nor the darkness. You will forever stand alone.
-
Mortuus - Młodszy archiwista
Zapis rozmów też nie jest problemem. U mnie na forumowym ircu co druga osoba miała poustawiane boty zapisujące chat i czytali po fakcie. Wymaga to jednak serwera. Nie wiem jak dokładnie to rozwiązali, mogę jutro popytać.
-
Gromo - Pomocnik biblioteczny
IRC można by ogarnąć. Narazie nie mam trochę mocy przerobowych do tego, ale wrzucę sobie to w TO DO. 

- Yako
- Kapituła Biblioteki
Nie lepiej zrobić Team Speak'a ?
- Revais
- Strażnik Forum
A nie byłoby lepszym rozwiązaniem stworzenie ShoutBoxa?
Ostatnio zmieniony 13 lip 2014, 0:45 przez Dhugg, łącznie zmieniany 1 raz
- Dhugg
- Pomocnik biblioteczny
Revais pisze:Nie lepiej zrobić Team Speak'a ?
Ale wiadomą jest rzeczą, że ts3 nie jest za darmo. Kto by się fatygował, aby go opłacać? Co prawda, nie zaprzeczam, że to nie jest zły pomysł.
I tak to jest
Krelanrzu z tego nie zrobisz,
Prędzej go spłodzisz
niż coś z nim zrobisz.
A może kupisz kilo sera?
bo bagnet cię wielce rozpiera?
Szczerym bądź, jak Roman Władny.
Krelanrzu z tego nie zrobisz,
Prędzej go spłodzisz
niż coś z nim zrobisz.
A może kupisz kilo sera?
bo bagnet cię wielce rozpiera?
Szczerym bądź, jak Roman Władny.
-
Kamilos446 - Pomocnik biblioteczny
Są darmowe servery ts na 10 osób
- Revais
- Strażnik Forum
TS moim zdaniem odpada. Grałem z kolegami w 3 osoby na Skypie i często były momenty, w których nikt nikogo nie słyszał. Mój brat gra z kolegami w League of Legends. Grają w 5 osób na TS, jedyny efekt jaki uzyskują, to mój brat krzyczacy do mikrofonu i powtarzający każdą kwestię po kilka razy.
Moim zdaniem warto rozpatrzyć kwestię IRC albo shoutboxa. Choć na shoutbox trochę szkoda serwera, zaś zapis rozmów z IRC też nadwyręży serwer.
Założenie IRC to zebranie kilku osób i posiedzenie na kanale ok. 3 godzin.
Moim zdaniem warto rozpatrzyć kwestię IRC albo shoutboxa. Choć na shoutbox trochę szkoda serwera, zaś zapis rozmów z IRC też nadwyręży serwer.
Założenie IRC to zebranie kilku osób i posiedzenie na kanale ok. 3 godzin.
-
Gromo - Pomocnik biblioteczny
Ja gadałem na serverach TS na których było po 50 osób i nikogo nie przerywało, wszystko zależy od łącza internetowego i hostingu.
- Revais
- Strażnik Forum
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Wróć do Inicjatywy, plany, pomysły