Wookieepedia nie linkuje do nas

Wookieepedia nie linkuje do nas

Postautor: Adakus » 29 cze 2014, 18:05

Jak w temacie, wszystkie hasła przechodzą do Empirepedii.
Awatar użytkownika
Adakus
Researcher
 
Posty: 75
Rejestracja: 28 sty 2013, 17:51
Lokalizacja: Silesia

Re: Wookieepedia nie linkuje do nas

Postautor: Mario » 29 cze 2014, 23:10

Nie wszystkie, z jakiegoś powodu "Epizod VIII" linkuje wciąż do Ossusa - sprawdziłem to jako pierwsze hasło z brzegu i już miałem pisać, że działa, ale faktycznie, wszystkie inne strony linkują do Empirepedii. Dziwne, w szablonie do interwiki nie robili ostatnio żadnych zmian w związku z polskimi linkami, nie widzę też niczego w dyskusjach. Pogrzebię jeszcze trochę i się z nimi skontaktuję, może coś pozmieniali na samym wikia.com, bo podobno dosyć krzywo patrzą na linkowanie wiki stojących na innych serwerach.

edit: Nie widzę nic, co sugerowałoby celową zmianę, najwidoczniej coś zaczęło działać inaczej niż dotychczas, bo gdy dodawałem interwiki jeszcze cztery dni temu, wszystkie linkowały do Ossusa. W ostatnich zmian kombinowali coś z linkami do Jedipedii, w związku z wprowadzonym przez nich systemem związanym z kanonem, ale nie powinno mieć to wpływu na Ossusa. Szukam dalej...

edit2: Yup, na wookiee nic nie wiedzą, a może inaczej - to nie leży po ich stronie, bo to samo jest na wszystkich innych wikiach - hiszpańskiej, holenderskiej, portugalskiej - wszystkie wikie stojące na wikia.com linkują teraz do Empirepedii i wygląda to faktycznie na odgórną zmianę z wikia.com. Być może uda się to załatwić na Wookieepedii, nie mam pojęcia jak z innymi encyklopediami.

edit3: Ok, ludzie z wtykami na wikii już się tym zajmują. Z jakim efektem - zobaczymy.
Mario
Strażnik Biblioteki
Strażnik Biblioteki
 
Posty: 262
Rejestracja: 27 sty 2013, 15:10

Re: Wookieepedia nie linkuje do nas

Postautor: Yako » 30 cze 2014, 16:21

Dzięki za szybką reakcję. Wg. mnie to nie była calowa zmiana. W sensie na wikii zrobili np. jakiś update systemu mediawiki (bo wikia, wbrew pozorom, działa na tym samym silniku co Ossus - tylko z innymi modyfikacjami) i po prostu gdzieś tam wskoczyły ustawienia fabryczne - czyli linkowanie do własnych projektów. To nie jest niczyja zła wola pewnie. Niemniej - musimy poczekać co zrobią.
Yako
Kapituła Biblioteki
Kapituła Biblioteki
 
Posty: 631
Rejestracja: 17 gru 2012, 12:05
Lokalizacja: Warszawa


Wróć do Pytania o Bibliotekę Ossus

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron

Zaloguj się

Kto jest online

Online jest 1 użytkownik :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 1 gość (wg danych z ostatnich 5 minut)
Najwięcej użytkowników (79) było online 01 wrz 2016, 9:16

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość